+38 095 164-44-95  +38 067 197-33-60
Години роботи: c 10:00 до 20:00

РЕСТАВРАЦІЯ ДЕРЕВ'ЯНИХ МЕБЛІВ

РЕСТАВРАЦІЯ ДЕРЕВ'ЯНИХ МЕБЛІВ
18 Января 2022
РЕСТАВРАЦІЯ ДЕРЕВ'ЯНИХ МЕБЛІВ
Перш ніж говорити про засоби реставрації дерев'яних меблів, хочеться уточнити, що ця процедура підходить тільки для якісних виробів! Магія реставрації здатна перетворити покалічену часом річ ​​на елегантний витвір мистецтва, який радуватиме ще кілька поколінь своїх власників.

Дряпини та потертості
У цьому випадку для реставрації використовуються спеціальні маркери, що ретушують, і олівці, які просто зафарбовують дефекти. Придбати їх можна у спеціалізованих будівельних магазинах або замовити Інтернетом.

Види ретушуючих маркерів та олівців:
- ретушуючий маркер – засіб, що дозволяє усунути дрібні дефекти на поверхнях з дерева, синтетики та ламінаті. Тонер складається з непрозорої швидковисихаючої емалі різних відтінків. Вона відрізняється гарною вологостійкістю, не боїться миючих засобів, а також не потребує додаткового покриття лаком. Ретушируючі маркери застосовуються в ситуаціях, коли необхідно приховати текстуру деревини. Випускається в різних колірних варіаціях, які можна змішувати між собою шляхом накладання кольору, досягаючи максимально відповідного відтінку; - ретушуючий олівець на спиртовій основі - призначений для тонування дерев'яних поверхонь. Залишає видимою текстуру, підкреслюючи її переваги та благородний колір. Тонер виготовлений на основі спиртової морилки та не містить токсичних розчинників, здатних сильно пошкодити деревину. Оскільки морилка не відрізняється стійкістю до зовнішніх впливів, тоновані меблі рекомендується покрити захисним шаром лаку. Найбільш підходящий варіант у цьому випадку – лак-спрей; - ретушуючий текстурний олівець - дозволяє майстерно промалювати текстуру дерева до найдрібніших деталей. Надзвичайно тонкий стрижень може акуратно зафарбовувати будь-які подряпини і точно відтворювати текстуру деревини навіть у важкодоступних місцях. Тонер на основі спиртової морилки стане ефективним антисептиком для поранених меблів. Після висихання олівця рекомендується покрити оброблене місце лаком-спреєм або натерти воском.

Глибокі подряпини та відколи
Меблевий віск ефективно допомагає впоратися з глибокими подряпинами та невеликими сколами. Існує безліч різновидів воску, починаючи від м'яких прозорих засобів, закінчуючи твердими кольоровими зразками. Щоб нанести віск на поверхню, необхідно попередньо розігріти. Потім плавними рухами втерти засіб у подряпину чи скол.
Якщо для реставрації меблів з дерева ви використовуєте прозорий віск, то пошкоджену ділянку необхідно зафарбувати емаллю або лаком, що тонує. Якщо у вас вдома є цінні старовинні меблі або просто дерев'яні речі, якими ви дорожите, буде не зайвим запастися баночкою прозорого воску. Коштує він не так вже й дорого, а працювати з ним швидко і приємно. До того ж, краще завжди відразу усунути дефект, ніж чекати, поки їх накопичиться цілий «букет», щоб витратити на реставрацію не один день. дерева. Придбати її можна практично в будь-якому будівельному магазині, вибравши відповідний за вартістю та кольором варіант. Наносити шпаклівку слід дуже акуратно у кілька тонких шарів. Наносите кожен наступний шар лише після повного висихання попереднього. Коли скол або вм'ятина зрівняються з поверхнею, і дефект буде усунений, обробіть це місце дрібним наждачним папером, протріть ганчір'ям і покрийте шаром лаку.

Плями
Дуже часто на старих полірованих меблях виявляються негарні плями. Особливо це актуально для кухонних меблів чи журнальних столиків – сліди від випадково розлитої кави чи вина, пляма від олії тощо. Найчастіше важко з'ясувати походження плями, особливо, якщо ви купили раритетні меблі у стариків. У цьому випадку вам допоможе бензин. Ні, ми не спалюватимемо забруднені меблі, а спробуємо її очистити. Бензин - прекрасний розчинник для плям невідомого походження.
Етапи очищення:
1.Змочіть бензином ганчірку і протріть пляму.
Якщо після висихання вона все ще залишиться, повторіть операцію і протирайте пляму через певні проміжки часу, доки вона не зникне.
2.Протріть поліровану поверхню до блиску суконною ганчіркою.
3.Відновіть порушене полірування, протерши меблі сумішшю лляної олії та денатурованого спирту.

З плямами від гарячих предметів (чайники, праски, каструлі тощо) допоможе впоратися звичайний спирт чи горілка.
Етапи очищення:
1. Змочіть у спирті тампон або ганчір'я і протріть пошкоджене місце. Якщо необхідно, повторіть процедуру кілька разів, вичікуючи, поки висохне спирт.
2.Відновіть полірувальну поверхню сумішшю лляної олії та денатурованого спирту.
3.При сильних «опіках» необхідно зробити суміш оліфи та спирту. Протріть отриманим складом пошкоджену ділянку, поки пляма не зникне. Потім протріть місце чистим спиртом і відполіруйте суконною ганчіркою.
Унікальні
ліжка
Перейти у каталог
Відвідайте наш
магазин у Києві
Показати на мапі
Безкоштовна
консультація
Замовити дзвінок
Знижки на всі категорії товарів у розділі акції
Перейти